Buzău: Poliţiştii, pe urmele unor falsificatori de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bancnotele false au fost descoperite de comercianţi
Bancnotele false au fost descoperite de comercianţi

Comercianţii din Buzău au început să fie foarte atenţi atunci când încasează bani de la clienţi, mai ales atunci când plata se face cu bancnote de 100 de lei. Cei mai precauţi, pipăie cu atenţie banii, ca să se asigure că nu sunt falşi. Oamenii se tem că pot fi înşelaţi după ce s-a dus vestea că pe piaţă circulă bancnote false.

Punerea în circulaţie de bancnote false nu este doar un zvon, informaţia fiind confirmată şi de poliţişti.  Există şi probe materiale: patru bancnote.
„ Am fost contactaţi de comercianţi care au descoperit bancnote false. Se efectuează cercetări în vederea descoperirii şi prinderii autorilor faptelor ”, a declarat pentru „Adevărul de Seară”, subcomisarul Nicolae Paraschiv, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău.
Până acum au fost descoperite patru astfel de bancnote, fiecare în valoare de 100 de lei, însă numărul celor puse în circulaţie ar putea fi mai mare.

Precedent pe Valea Buzăului


Falsificarea şi punerea în circulaţie de monedă falsă implică un grup de persoane dacă nu chiar o reţea, iar anihilarea acestora este adesea anevoioasă şi se face în timp. Poliţiştii au început să ancheteze cazul şi încearcă să le ia urma celor care au tipărit banii.


Judeţul Buzău a mai fost ţinta unor falsificatori care au încercat să inducă în eroare vânzători cu  reproduceri de mai bună sau mai proastă calitate. 
În urmă cu aproximativ cu doi ani, în câteva localităţi de pe Valea Buzăului au fost plasate bancnote de 500 de lei. Falsurile bine realizate, au fost totuşi descoperite repede însă autorii acestora şi cei care le-au plasat au fost prinşi după multe luni de cercetări. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite