Buzău: Podeţele de pe „Drumul Vinului" au acces direct către boscheţi şi garduri fără porţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, a anunţat pentru săptămâna viitoare recepţia lucrărilor de modernizare a traseului cunoscut ca „Drumul Vinului", de fapt o înlănţuire de cinci drumuri judeţene de la poalele dealurilor subcarpatice care măsoară în total 58 de kilometri.

Programul de modernizare a acestui drum, început în 2010, a fost indicat de către finanţator, respectiv Comisia Europeană, ca exemplu negativ în ceea ce priveşte corectitudinea utilizării fondurilor europene.

Altfel spus, CJ Buzău este bănuit că ar fi trucat licitaţiile pentru atribuirea lucrării. Preşedintele CJ crede că nominalizarea Buzăului pe lista neagră este totuşi o greşeală. „Valoarea totală a proiectului a fost de 970 de miliarde de lei vechi, dar s-a realizat la 40% din valoarea proiectului. Licitaţia a fost câştigată de Sorocam la valoarea de 400 de miliarde de lei vechi, iar restul a rămas economie", a declarat Mocanu.

Primarii comunelor pe raza cărora trece acest drum ar trebui, teoretic, să-şi dea miercuri, la recepţia lucrării, binecuvântarea cu privire la nou-născutul în materie de infrastructură. Mulţi însă n-o vor face, deoarece, spun ei, lucrarea e neterminată.

Lucru de mântuială


Ei sunt de părere că muncitorii s-au grăbit să monteze podeţe în locuri nepotrivite, către câmp, bălării sau garduri fără porţi, dar au lăsat alte zeci de proprietăţi fără rampe de acces. „Eu am dat o listă proiectantului cu proprietăţile care necesită podeţe însă au construit haotic, către terenuri nelocuite şi garduri. O să ajungă lumea să astupe şanţurile ca să poată ajunge la grădini", ne-a spus Cornel Enache, primarul din comuna Pietroasele.

Coordonatorul proiectului de modernizare spune că numărul mare de podeţe inutile este consecinţa faptului că proiectarea s-a făcut în 2007, când altfel erau proprietăţile. „Podeţele s-au făcut la gospodăriile indicate de primării la acea vreme. Între timp s-au făcut împroprietăriri, vânzări de proprietăţi şi nu au mai corespuns datele", a declarat Luminiţa Băcanu, managerul de proiect.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite