Buzău: Pierdere de un milion de lei pe an prin neimpozitarea clădirii Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, spune că este frustrant ca finanţiştii să fie scutiţi de impozite pe sediul lor din Buzău, în timp ce ei nu iartă nicio întârziere din partea instituţiilor din subordinea municipalităţii.

“Eu nu văd deloc cu ochi buni neimpozitarea pe clădire şi terenuri a Ministerului de Finanţe cu clădirea de aici. Cred că nicăieri în lume statul nu se scoate singur de la taxe. Cred că veniturile pe care le-ar obţine municipalitatea pe an ar fi de aproximativ zece miliarde de lei vechi. Ei pun toate majorările din lume pe bugetele noastre, în schimb. De o lună de zile nu am primit de la Finanţe trei milioane de lei, întârzieri, şi probabil ne vom judeca pentru penalităţi de întârziere, aşa cum şi ei percep”, a spus Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului.

Edilu şef al Buzăului spune că ar fi binevenită o schimbare a legislaţiei în privinţa acestor scutiri, de care beneficiază toate instituţiile statului. “Sunt scutiţi prin Codul Fiscal şi nu e o chestiune corectă. Toate instituţiile de stat sunt scutite, în schimb toate ne iau nouă taxe. Eu plătesc orice aviz la Agenţia de Mediu pentru orice, dar Agenţia de Mediu nu plăteşte taxe şi impozite”, mai spune Boşcodeală.

Pentru a spori venitul oraşului, primăria intenţionează să ofere în concesiune, prin licitaţie, conductele de gaze pe care în prezent le exploatează GDF Suez Energy, măsură care va aduce un venit municipalităţii, din redevenţa anuală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite