Piaţa din Micro 14, modernizată din temelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit autorităţilor, complexul de peste 500 de metri pătraţi va fi confecţionat din metal şi va găzdui zece spaţii comerciale şi 50 de tarabe. Consilierii locali au aprobat proiectul tehnic de modernizare a pieţei agroalimentare din cartierul Micro 14, investiţie care va demara anul acesta.

Piaţa agroalimentară a cartierului Micro 14 funcţionează pe un teren în suprafaţă de 608 metri pătraţi, adiacent unei clădiri comerciale în care funcţionează un restaurant.


„Pe amplasamentul actualei pieţe se află 50 tarabe masive din beton armat, o frizerie şi grupuri sanitare, toate aflate într-o stare deplorabilă. Terenul este ocupat ineficient, construcţiile sunt executate din materiale diverse, imaginea fiind lipsită de unitate. Piaţa este în aer liber, mărfurile nefiind protejate împotriva furtului pe timpul nopţii, iar datorită copertinei metalice ce o acoperă funcţionează ca o cutie de rezonanţă, zgomotul produs aducând un disconfort acustic locatarilor riverani", se specifică în expunerea de motive de care consilierii au ţinut cont înaintea aprobării studiului de fezabilitate propus de administratorul pieţei.

SC Pieţe Târguri şi Oboare SA propune construirea unei noi pieţe, ca o hală, nu doar acoperită, astfel încât să fie asigurată protectia antifonică a celor care locuiesc în zonă. În interior vor fi amenajate zece spaţii comerciale, 35 tarabe de zarzavaturi şi 15 pentru produse industriale, o zonă a produselor lactate, biroul administraţiei, o frizerie şi grupurile sanitare .

Amenajarea va costa administratorul aproape 2,3 milioane de lei. „Lucrările la Piaţa Micro 14 vor începe în cursul acestui an şi vor fi finalizate la anul. Mai modernizasem şi piaţa din Micro 3 dar hipermarketurile construite acolo au făcut ca ea să nu mai aibă utilitate. Nu a fost cerere pentru nicio tarabă. Se discută să facem aici o piaţă de brânzeturi, care să funcţioneze în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, având în vedere că cea din piaţa centrală este mică", a declarat Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului.

Potrivit proiectului, construcţia va avea o structură din cadre metalice, înălţime de patru metri, din profile de oţel laminat la cald, cu pereţi tip sandwich metalici cu termoizolaţie din vată minerală şi acoperiş planşeu metalic din tablă cutată. Pereţii vor avea termoizolaţie din vată minerală rigidă cu învelitoare membrană PVC iar tâmplăria va fi din aluminiu cu geam termopan.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite