Buzău: Pensionarii au început să ceară biletele de tratament în staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii sunt nerăbdători să plece în staţiuni
Pensionarii sunt nerăbdători să plece în staţiuni

Nici nu a început bine noul an, că pensionarii au şi început să se intereseze la Casa de Pensii de biletele de tratament, în staţiunile balneoclimaterice din ţară. Reprezentanţii instituţiei ridică însă din umeri, fiind în imposibilitatea de a le oferi un răspuns.

Casa de Pensii a fost luată cu asalt, încă de dimineaţă, de bătrânii dornici de informaţii cu privire la biletele de tratament. „Mereu a fost o nebunie la biletele astea şi am zis să vin un pic mai devreme. Am venit să întreb când putem depune cererile şi cum se procedează anul acesta, fiindcă am auzit că vor fi schimbări mari”, ne-a declarat Marcel Preda, pensionar.

Reprezentanţii Casei de Pensii spun că, anul acesta, se aşteaptă la modificări radicale în program. „Deocamdată nu se depun cereri pentru bilete de tratament pe 2010. Nu se ştie nici dacă programul va mai funcţiona după vechiul sistem. Este posibil ca biletele să fie distribuite prin Casa de Sănătate, şi nu prin noi, ca până acum”, ne-a declarat Valentin David, purtător de cuvânt al Casei de Pensii Buzău.

Zvonurile cum că sistemul se va modifica au fost generate de o declaraţie pe care premierul Emil Boc a făcut-o la mijlocul anului trecut. Acesta a spus că este firesc ca aceste bilete să meargă la Casa de Sănătate, “pentru că se poate avea controlul direct cu privire la starea de sănătate a acelora care  trebuie să se încadreze  în criteriile pentru acordarea biletelor de tratament”.

Anul trecut, 3800 de buzoieni au primit biletele de tratament în 29 de staţiuni din ţară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite