Buzău: Patru medici indieni, pregătiţi să opereze de cataractă 300 de pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii clubului Rotary, din judeţul Buzău, au lansat un proiect medical fără precedent în ţara noastră. Patru specialişti indieni în oftalmochirurgie vor veni în primăvară la Buzău, pentru a opera gratis, într-un interval de trei săptămâni, un număr de peste 300 de persoane cu cataractă.

La şedinţa săptămânală a clubului Rotary din Buzău au fost invitaţi reprezentanţii liceului pentru deficienţi de vedere din Buzău şi afaceristul indian, Ashok Dorairaja, cel care a iniţiat demersul medical. „Este un ajutor al clubului Rotary din oraşul Madras, care presupune trimiterea a patru dintre cei mai buni medici, împreună cu asistentele lor, la Buzău. Transportul, cazarea, operaţiile şi consumabilele vor fi suportate integral de clubul Rotary”, a spus afaceristul indian.

"Am început discuţiile cu spitalul judeţean, pentru a ne asigura spaţiile pentru operaţii, şi cu reprezentanţii liceului pentru deficienţi de vedere, pentru a-i identifica pe cei care au nevoie de cristalin nou. Până în primăvară trebuie să avem totul pus la punct”, ne-a delarat Lucian Sălcuţan, membru Rotary Buzău.

Pentru acest proiect, cluburile Rotary din Buzău şi Madras, India, estimează investirea a 2000 de lei în fiecare pacient care necesită înlocuirea cristalinului opacifiat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite