Buzău: Patronii îşi bat joc de angajaţi şi după ce i-au concediat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nemulţumiţii cer cu disperare ajutorul inspectorilor de muncă
Nemulţumiţii cer cu disperare ajutorul inspectorilor de muncă

Îndată ce sărbătorile s-au terminat, Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost asaltat cu reclamaţii la adresa unor administratori de societăţi comerciale.  Angajaţii sau foştii angajaţi se plâng inspectorilor că le-au fost încălcate drepturile salariale, ori că patronii nu le-au operat în cartea de muncă.

Zilnic sunt depuse 10-12 sesizări ce indică grave abateri ale unor angajatori. Disperaţi oamenii apelează la ajutorul inspectorilor  ITM, de la care se aşteaptă să îi bage în sperieţi pe patroni cu amenzi usturătoare şi în acest fel le rezolve problemele. „ În ultima vreme am fost asaltaţi cu petiţii. Noi dăm curs la toate reclamaţiile primite şi încercăm să venim în ajutorul oamenilor. Inspectorii noştri sunt toată ziua pe treren şi fac verificări. În cele mai multe cazuri cele reclamate se confirmă ” ne-a declarat Iulian Pruteanu, inspectorul şef al ITM Buzău.

Profită de ignoranţa muncitorilor


Necazurile celor rămaşi pe drumuri par să nu se mai termine, căci în unele cazuri patronii pentru care au lucrat îi tratează cu dispreţ. Au fost situuaţii în care după ce au fost concediaţi oamenii nu şi-au mai primit salariile restante. Alţi angajatori au profitat de faptul că foştii salariaţi nu îşi cunosc drepturile şi nu le-au plătit compensaţiile băneşti ce li se cuveneau atunci când au fost trimişi în şomaj. Nu de puţine ori petiţiile au vizat munca la negru, angajaţii aflând abia după ce au fost daţi afară că nu au avut contract de muncă.      

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite