Buzău: Până şi ţuica a ajuns marfă de contrabandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian care transporta cu maşina sa aproape 500 de litri de ţuică este acuzat de contrabandă cu alcool, deoarece nu a putut justifica provenienţa mărfii. Ţuica era ambalată în PET-uri neetichetate iar şoferul autoturismului în care erau îndesate acestea le-a spus poliţiştilor că a cumpărat alcoolul de la un vânzător găsit în trafic.

Vineri după-amiază, în jurul orei 16.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Buzău care acţiona pe DN 2 E85, pe raza localităţii Spătaru a oprit pentru control un autoturism de Buzău, la volanul căruia se afla un tânăr de 25 de ani, din comuna Costeşti.

În timpul verificării documentelor, poliţiştii au constatat că pe bancheta din spate erau transportate mai multe PET-uri de doi litri, ambalate în baxuri de câte şase. Ulterior, cu ocazia verificării autoturismului au fost găsite sticle de acelaşi fel şi în portbagaj.

Conducătorul auto a precizat că în sticle este ţuică, pe care o achiziţionase de la un vânzător găsit în trafic şi, care nu i-a eliberat documente de provenienţă.

Întrucât niciuna dintre sticle nu era etichetată şi nu avea aplicate banderole de marcaj fiscal, tânărul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor, care au fost preluate de ofiţerii de investigare a fraudelor.

După inventarierea mărfii s-a constatat că în maşină erau 40 de baxuri, conţinând 480 de litri de lichid, din care au fost prelevate probe pentru a se stabili, în urma analizelor de laborator, caracteristicile lichidului.

Dosarul a ajuns pe mâna poliţiştilor de investigare a fraudelor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite