Buzău: O zi de cazare şi pensiune completă în taberele din judeţ costă 58 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii care vor să se relaxeze în această vară, dar care nu dispun de bani prea mulţi, pot merge într-un sejur la doar câţiva zeci de kilometri de oraş.

Cele trei tabere din administrarea Direcţiei de Tineret şi Sport (DJTS) au fost deja pregătite pentru a primi prima serie de oaspeţi din 20 iunie. „În această vară punem la dispoziţie 285 de locuri în tabăra de la Poiana Pinului, 120 de locuri la Arbănaşi şi 90 de locuri în centrul de la Sărata Monteoru. Pe tot parcursul sezonului sunt 10 serii a câte şase nopţi, prima începe pe 20 iunie, iar ultima pe şase septembrie”, ne-a spus Cristi Vioiu, directorul DJTS Buzău.

Cei care nu şi-au făcut încă planuri de vacanţă trebuie să ştie că în acest moment gradul de ocupare în cele trei tabere este de 60%, mai ridicat cu trei procente faţă de anul trecut.

Turiştii sunt atraşi şi de preţurile destul de rezonabile, costul unui sejur la Poiana Pinului, Arbănaşi sau Sărata Monteoru depăşind puţin 400 de lei. „Un sejur este de şase nopţi, adică şapte zile. Preţul unei nopţi de cazare a scăzut anul acesta la 33 de lei faţă de 36 de lei cât a fost anul trecut. Preţul meselor este de 25 de lei, deci costul total al unei zile ajunge la 58 de lei. Noi organizăm atât tabere de odihnă care cuprind vizite la obiectivele turistice din zonă, dar şi tematice. Spre exemplu, găzduim în această vară la Poiana Pinului taberele naţionale de engleză şi de franceză la Poiana Pinului”, a adăugat Cristi Vioiu.

Condiţiile de cazare sunt mulţumitoare. Camerele sunt foarte curate, renovate relativ recent, majoritatea au două sau trei paturi şi sunt dotate cu baie proprie.

În scurt timp Direcţia de Tineret şi Sport va lansa şi ofertele pentru tabere sociale, precum şi pentru persoane cu handicap.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite