Culmea tupeului: Prime de vacanţă pentru angajaţi, acordate de o companie de stat din Buzău plină de datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii societăţii de distribuţie a agentului termic din municipiul Buzău, care are datorii istorice de peste 12 milioane de lei către furnizorii de gaze, vor beneficia în continuare de prime de vacanţă.

În spiritul tradiţiei cultivată în ultimii ani printre bugetari, şefii au avut grijă ca angajaţii Regiei Autonome Municipale din Buzău, să nu sufere cumva de tăvălugul recesiunii şi să-şi primească la timp şi primele de vacanţă care vor însuma peste 3 sute de mii de lei.

Din nefericire datoriile istorice ale societăţii RAM Buzău către compania GDF Suez au redus chiar şi în plină vară cota de gaze alocată societăţii.

Semnalul de alarmă a venit la sfărşitul lunii aprilie când societatea RAM a rămas fără gaze timp de câteva zile după ce a uitat să-şi achite factura restantă de 4,9 milioane de lei pe luna ianuarie către furnizor.

Deşi responsabilii societăţii recunosc că  regia este păsuită de mai bine de două luni la plata facturilor iar din plata datoriilor nu s-a achitat mare lucru, primele de vacanţă rămân bătute în cuie.

Totul în condiţiile în care, în această dimineaţă, Parlamentul a votat reducerea salariilor bugetarilor cu 25%. O măsură care nu atinge şi angajaţii companiilor de stat, cunoscute ca fiind societăţi pline de datorii.

Directorul societăţii Milică Neamţu motivează că acest drept al angajaţilor este stipulat în contractul colectiv de muncă şi că nu le poate elimina.
Le dăm prime de vacanţă. Nu avem niciun motiv juridic ca să le tăiem. Este un drept prevăzut în contractul colectiv de muncă pe ramură valabil până anul viitor. Avem 216 angajaţi care vor beneficia de aceste bonusuri”, ne-a declarat directorul societăţii RAM Milucă Neamţu.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Buzău sunt îngrijoraţi de situaţia prin care trece acum societatea de distribuţie a agentului termic şi spun că este imoral să premiezi ineficienţa. „Nu este normal să le dai prime de vacanţă angajaţilor în situaţia în care eşti înglodat în datorii. S-a văzut că au rămas fără gaze astă primăvară şi mare minune să nu rămânem şi fără căldură la iarnă. În situaţia în care ei nu-şi achită datoriile în plină vară când nu avem consum de agent termic, stau şi mă întreb cum vor plăti în lunile de vârf ?”, ne-a declarat Ion Barbu preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Buzău.

Până una alta cei 216 de angajaţi ai societăţii care au un salariu mediu de 2232 de lei vor ridica bani frumoşi din casieria societăţii în această vară.
Cei 216 angajaţi vor primi o primă medie de vacanţă de 1536 de lei de persoană în cuantum de aproximativ 331 de mii de lei. Cea mai mică primă este de 500 de lei iar cea mai mare de 2500 de lei” ne-a declarat Florica Onel, contabilul şef al societăţii RAM.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite