Ultimatum pentru patronii teraselor de la ştrand distruse de incendiul de toamna trecută: într-o lună trebuie să le reconstruiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale intenţionează să deschidă ştrandul din Parcul Tineretului la jumătatea lunii mai însă în acest moment baza de agrement nu are nicio terasă.Unităţile de alimentaţie publică de aici au fost mistuite de un incendiu, izbucnit în zorii zilei de 20 septembrie 2010, iar proprietarii au termen să le refacă, până la finele lunii aprilie.

Pregătirile autorităţilor locale pentru sezonul de vară sunt aproape gata iar singurul ştrand din administrarea Primăriei, cel din Parcul Tineretului, ar putea orcând să îşi deschidă porţile, spune administratorul bazei. Ar fi însă o problemă: clienţii ar trebui să vină cu răcoritoarele şi micii de acasă, deoarece baza de agrement din Parcul Tineretului nu mai deţine nicio terasă, din toamna anului trecut, de când au fost distruse de un incendiu.

Ştrandul, după incendiu

image

Pe 20 septembrie 2010, complexul de alimentaţie publică a fost distrus de văpaie în proporţie de 90 la sută, doar câteva scaune şi mese scăpând neatinse de flăcări. Potrivit experţilor ISU, care au evaluat pagubele, flăcările au distrus construcţiile din lemn şi mobilierul de pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, pagubele ridicându-se la peste 230.000 de lei.

Conducerea ştrandului promitea atunci, şi avertiza în acelaşi timp, că terasele trebuie refăcute până în primăvara anului viitor: “O să băgăm repede un buldozer, să curăţăm şi le voi propune proprietarilor să refacă localurile. Ei au prioritate iar dacă nu vor, vom aduce alţi investitori”.

Pentru că niciunul din punctele de alimentaţie publică nu era asigurat, exista temerea că proprietarii localurilor care închiriaseră terenurile nu-şi mai pot permite reconstrucţia la timp. Semnalele recente sunt însă pozitive. „Toate cele cinci societăţi care deţineau terase mi-au confirmat că se apucă de lucru şi în termen de o lună vor reconstrui terasele din ştrand. Au promis că vor oferi condiţii cel puţin asemănătoare cu cele de până anul trecut”, ne-a declarat Sandu Dunel, responsabil Urbis Serv.

Potrivit reprezentantului Urbis, ştrandul se va redeschide în intervalul 15 mai – 1 iunie, în funcţie de condiţiile meteo. Tarifele vor fi asemănătoare celor de anul trecut. Trei lei va costa biletul pentru adulţi şi un leu, pentru copiii cu vârsta de peste şapte ani. În afara celor două bazine cu apă, pentru adulţi şi copii, în ştrand mai sunt amenajate terenuri de tenis de câmp, de fotbal, mese de tenis de masă, de şah şi locuri de joacă pentru copii.

Tot în Parcul Tineretului au fost lansate déjà pe heleşteu un număr de 14 hidrobiciclete. Pentru o oră de pedalat pe suprafaţa lacului, buzoienii trebuie să scoată din buzunare 10 lei, preţ asemănător cu cel din ultimii doi ani.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite