Spaţiile verzi din oraşul Buzău au fost închiriate ca păşune pentru oi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oile pasc pe păşunea municipiului
Oile pasc pe păşunea municipiului

Un singur buzoian are voie să folosească teritoriul municipiului Buzău ca păşune pentru animalele pe care le are în ogradă. Buzoianul are dreptul să îşi hrănească oile şi vitele cu verdeaţa de pe raza oraşului, pentru că figurează la Primărie ca plătitor de taxe în acest scop.

Teodor Constantin locuieşte în municipiul Buzău şi deţine de câţiva ani o stână de oi şi câteva vaci, la marginea oraşului, lângă fosta rampă de gunoi.


Pentru cele 126 de oi, patru vaci şi şapte viţei, crescătorul de animale a plătit deja la Primărie suma de 1700 de lei, atât cât presupune taxa de păşunat aferentă anului în curs.

„Eu sunt singurul care plăteşte la primărie dar în Buzău sunt mulţi proprietari de animale care folosesc spaţiile verzi ca loc de păşunat. În sârbărie sunt cel puţin 60 de vaci şi şapte stâne, iar de proprietarii lor nu se leagă nimeni. Vreau să fac o plângere în acest sens, la poliţie", ne-a declarat Teodor Constantin.

La Buzău, taxa de păşunat este de 30 de lei pe cap de bovină sau cabalină adultă, 13 lei pe cap de ovină sau caprină adultă iar taxa de stabulaţie este fixată la 2 lei pe metrul pătrat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite