Buzău: Modernizarea “Drumului Vinului”, printre proiectele care au supărat Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a întrerupt plăţile pentru proiectele de îmbunătăţire a infrastructurii regionaleşi locale de transport, din cauza deficienţelor constatate, şi a cerut autorităţilor române să verifice toate contractele de lucrări încheiate cu beneficiarii Axei 2.

Forul european a comunicat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului raportul preliminar al misiunii de audit efectuată în perioada 28 martie - 1 aprilie 2011. Inspectorii au verificat proiectele de reabilitare a unor drumuri din patru judeţe, între care şi cel de modernizare a infrastructurii de acces la zonele turistice cu poţential demonstrat ale judeţului Buzău, cunoscut ca “Drumul Vinului”.

"În Raport, Comisia Europeană vorbeşte despre deficienţele din sistemul de achiziţii publice folosite în adjudecarea contractelor de lucrări în cadrul Axei 2 a POR: utilizarea unor criterii de selecţie discriminatorii de către autorităţile contractante în selecţia constructorilor, folosirea nejustificată a procedurii accelerate şi lucrări suplimentare contractate ca lucrări similare", se arată într-un comunicat al MDRT.

Ca urmare a deficienţelor constatate, Comisia Europeană a transmis Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului decizia de întrerupere a plăţilor intermediare pentru Axa 2, timp de două luni, răgaz pentru reglarea deficienţelor.

Drumul Vinului a fost recepţionat săptămâna trecută. Traseul modernizat măsoară aproape 60 de kilometri şi leagă cele mai importante puncte turistice din judeţ. Lucrarea a fost realizată în doi ani de societatea Colas Drumuri, la jumătate din costurile estimate de proiectant. Deşi evaluat la 97 de milioane de lei, drumul a fost executat cu doar 40 % din valoare. Schimbarea materiei prime din compoziţia asfaltului, decisă de constructor după adjudecarea licitaţiei, se pare că este motivul suspiciunii celor de la Comisia Europeană.  

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite