Buzău: Misiune umanitară a jandarmilor pentru aprovizionarea azilurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Misiunea a durat şapte ore
Misiunea a durat şapte ore

După trei zile de izolare, din cauza nămeţilor, o parte dintre bătrânii şi copiii din căminele de ocrotire socială administrate de Fundaţia Sfântul Sava din Buzău şi-au refăcut proviziile de alimente şi combustibil. Totul a fost posibil cu ajutorul jandarmilor, care miercuri au organizat o misiune umanitară de aprovizionare a acestor lăcaşe. Din păcate, convoiul nu a putut ajunge şi la femeile internate în azilul de la Câmpen

Convoiul format din două vehicule 4x4 şi un camion cu 20 de jandarmi a pornit la drum la ora 12.00. Prima oprire a jandarmilor a fost la căminul de copii din Stâlpu, apoi la azilul pentru bărbaţi de la Ulmeni.

După ora 15.00, maşinile cu alimente s-au îndreptat către azilul de la Câmpeni, aflat la graniţa judeţului Buzău cu Prahova. Pe traseu, însă, jandarmii au fost nevoiţi să opreasca de mai multe ori pe drumul naţional DN1B, între Ulmeni şi Merei, pentru a scoate un grup de şase vehicule înzăpezite.

Misiunea jandarmilor a devenit extrem de dificilă spre seară, când s-a ajuns la aproximativ zece kilometri distanţă de azilul Câmpeni. Nici intervenţia unui tractor cu lamă trimis de primărie nu fost de folos la străpungerea troienelor de pe drum. Coordonatorii misiunii au decis că cel mai înţelept este să lase alimentele la biserica din Limpeziş, ultima localitate în care s-a putut ajunge.

Cel mai probabil, misiunea va fi reluată în cursul zilei de joi, în cazul în care nici primăria nu va reuşi cu un utilaj să transporte alimentele de la biserică la azilul unde sunt internate 30 de femei părăsite de familie.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite