(Update) VIDEO / Tragedie pe E 85: Doi morţi şi 14 răniţi într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Momente de groază pentru pasagerii unui microbuz care circula de la Piatra Neamţ, spre Bucureşti. Doi oameni au murit şi alţi 14, printre care şi un copil de nouă ani, au fost răniţi în urma unui accident care s-a produs în zorii zilei, lângă Râmnicu Sărat, pe Drumul European E85.

UPDATE, ora 13.00: Una dintre victimile din microbuzul morţii a fost transportată cu elicopterul, în stare gravă, la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Detalii AICI

Şoferul unei autoutilitare care circula spre Focşani, încărcată cu saci de grâu, a intrat brusc pe contrasens şi a lovit frontal un microbuz de călători. Victimele au fost transportate la spitalul municipal Râmnicu Sărat iar cele aflate într-o stare mai gravă, la spitalul de urgenţă din Buzău.

image

Microbuzul de călători făcea curse regulate între Piatra Neamţ, Bacău şi Bucureşti. 12 pasageri au plecat din Piatra Neamt la miezul nopţii iar alţi trei au fost preluaţi de la Bacău. “Microbuzul a plecat spre Bucureşti la ora 1.45, era cursa de noapte. Şefii firmei sunt plecaţi la faţa locului, nu ştim nici noi mai multe amănunte despre starea oamenilor", a spus dispecerul de serviciu de la societatea Mega Travel din Piatra Neamţ, proprietara microbuzului.

Mare parte dintre călători dormeau când s-a produs accidentul. S-au trezit grămadă, unii peste alţii, plini de sânge şi fără să fie conştienţi de ceea ce li se întâmplă. “Am auzit o bubuitură, am fost aruncaţi de pe scaune după care nu am mai ştiut nimic”, povesteşte, cu o voce sfârşită, Emilia Oiţă, din Piatra Neamţ, care acum este internată la spitalul judeţean Buzău.

Ceilalţi participanţi la trafic au văzut cu groază cum cele două autovehicule se ciocnesc şi se ridică în aer. “Am fost cam a cincea maşină din coloană şi am văzut nenorocirea. A fost o scenă incredibilă şi toţi şoferii care eram pe drum am frânat brusc. Ne-am apropiat şi auzeam strigăte disperate de ajutor ale pasagerilor”, a mărturisit un şofer care a văzut accidentul.

La faţa locului au ajuns şi pompierii de la descarcerare, care au fost nevoiţi să intervină pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate. “Am intervenit pentru descarcerarea a două persoane din duba însă l-am găsit mort pe şofer”, a spus plutonierul major Dan Corbu, de la ISU Buzău.

Accidentul din zorii zilei s-a soldat din păcate cu două decese. Au murit pe loc şoferul dubei de marfă, Costică Blănaru, de 56 de ani, din Neamţ şi o pasageră din microbuz, Maria Botezatu, de 60 de ani, din Bacău.

Răniţii, respectiv şoferul şi 11 pasageri din maxi-taxi, plus doi pasageri din duba de marfă, au fost duşi iniţial la spitalul din Râmnicu Sărat. Ulterior a fost necesar transferul mai multor victime la spitalul de urgenţă din municipiul Buzău. “Dintre cele 14 victime, ni s-a raportat că şapte au rămas la Râmnic iar alţi şapte, la spitalul din Buzău, pentru că erau răniţi mai grav. Patru sunt pe secţia de chirurgie iar alţi trei la ortopedie. Ştim sigur că toate victimele sunt în afara pericolului de deces”, ne-a declarat subprefectul Ovidiu Anghel, care a coordonat intervenţia la locul accidentului.



Poliţiştii spun că nu au găsit nicio urmă de frânare pe asfalt. "Şoferul autoutilitarei Ford Tranzit circula din direcţia Buzău, către Râmnicu Sărat iar la un moment dat a pierdut controlul autovehiculuilui şi a intrat pe contrasens. Este posibil ca şoferul să fi adormit dar vom şti mai multe după ce audiem persoanele implicate în accident”, a declarat comisarul Vasile Nicolae, şeful Poliţiei Rutiere Buzău.

Dintre cei şapte răniţi care sunt acum internaţi la spitalul din Buzău, doar o femeie de 71 de ani din judeţul Neamţ, cu multiple traumatisme craniene, abdominale şi de membre, este în stare foarte gravă şi se pune problema ca după stabilizare să fie transportată la un spital din Bucureşti.

Circulaţia rutieră pe E 85 a fost deviată timp de o oră prin localitatea Ziduri iar traficul a fost reluat la parametri normali în jurul orei 7.00.

Citeşte şi:

Ambii şoferi implicaţi în carnagiul de pe E85 erau din Neamţ

Iaşi: VIDEO Acel blestemat microbuz-pirat

Iaşi: VIDEO (Update) 13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren

Băcăuani grav răniți în carnagiu de pe E 85

Şapte persoane au fost rănite aseară pe DN7 lângă Lipova în urma unui accident

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite