Buzău: Micii şi fripturile de la petrecerile câmpeneşti, luate la control de DSV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că este cald afară, iar inspectorii sanitar veterinari se gândesc la sănătatea gurmanzilor, au fost demarate controale la toţi comercianţii de mici şi fripturi de la petrecerile câmpeneşti.

Odată cu încălzirea vremii se dă şi startul petrecerilor din mediul rural unde distracţia este întreţinută de muzica populară, dar şi de grătarele sfârâind, stropite din belşug cu bere. Însă, specialiştii atrag atenţia că pe timpul verii pericolul îmbolnăvirii din cauza alimentelor nepăstrate corespunzător este mai ridicat.

„Avem un calendar al petrecerilor câmpeneşti, iar de la începutul lunii au fost controlaţi 63 de operatori economici, majoritatea din domeniul alimentar. Din fericire, nu au fost constatate nereguli grave, prin urmare nu au fost aplicate sancţiuni, dar au fost stabilite termene pentru rezolvarea problemelor pe care le au respectivii agenţi", ne-a declarat Ciprian Botezatu, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar- Veterinare (DSV) Buzău.


Drăgaica, pe listă


Specialiştii atrag atenţia că pe timpul verii creşte şi pericolul de îmbolnăvire al oamenilor din cauza alimentelor nepăstrate corespunzător. Începând cu 11 iunie inspectorii sanitar- veterinari vor descinde şi în Drăgaică, unde vor fi prezenţi mulţi comercianţi de fripturi la grătar.

„Vom efectua controale aproape zilnic în Drăgaică pentru a feri populaţia de pericole. Termenul de garanţie al cărnii depinde în funcţie de producător, însă, de exemplu, carnea din care se prepară micii, precum şi fleicile pentru friptură, au termen de valabilitate de doar patru zile şi de aceea le recomandăm oamenilor să verifice ceea ce vor să mănânce", a adăugat Ciprian Botezatu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite