Buzău: Micii hocheişti sunt pregătiţi pentru play-out

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi sunt doar nişte copii, hocheiştii buzoieni ştiu la ce ţintesc
Deşi sunt doar nişte copii, hocheiştii buzoieni ştiu la ce ţintesc

Week-end-ul trecut a avut loc ultima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Hochei pe Gheaţă pentru copii sub 12 ani, grupa A, organizator al turneului fiind CS Octavius Bucureşti. Din cauza unor programări de ultim moment al altor evenimente importante ale patinoarul Mihai Flamaropol din Bucureşti, ultimul meci al buzoienilor de la ICE Magic împotriva celor de la CS Olimpia Ploieşti s-a desfăşurat pe patinoarul din Buzău.

Dacă în primul meci al etapei buzoienii au câştigat detaşat cu 7-0 în faţa gazdelor, în celelalte meciuri aceştia au pierdut cu 5-0 în faţa CS Dunărea Galaţi, 8-0 CS Star Bucureşti, în partida de pe teren propriu aceştia au cedat cu scorul de 1-3 în faţa prahovenilor de la Olimpia.

Golul de onoare din meciul cu CS Olimpia Ploieşti a fost înscris în ultimele secunde ale jocului după o acţiune personală a fundaşului Radu Mihalache pornită din zona de apărare, cu traversarea întregului teren până în spatele porţii adverse, atragerea jucătorilor adverşi în această zonă, de unde a dat pas centralului Alexandru Masgras, care se afla la post şi nu a făcut nimic altceva decât să finalizeze, în uralele galeriei buzoiene, aspect care a marcat şi finalul meciului.

ICE MAGIC Buzău: Uruc - Grigore (căpitan), Mihalache, Constantin, Ionaşcu, Radu, Mihalcea, Vasilache, I. Masgras, A. Masgras, Potîrniche, Preda.

"Aveam aşteptări mai mari de la sportivii proprii dar observ, încă odată, că lipsa experienţei competiţionale, lipsa acelei etape din pregătire în care jocurile trebuiesc desfăşurate pe lăţimea terenului, îşi spune cuvântul în meciurile oficiale. Dar pentru a aduce cât mai repede hocheiul pe gheaţă şi în Buzău am forţat participarea în competiţiile oficiale. Oricum progresele sunt majore, chiar dacă rezultatele de pe tabela de marcaj sunt cu totul şi cu totul altele. Doar cine nu a venit la vreun meci şi nu a practicat niciodată un sport, poate comenta negativ prestaţia echipei buzoiene. Să ne gândim că noi jucăm cu 12-13 jucători în loc de 22 cât este normal, că vârsta medie a jucătorilor noştri este de 9 ani, în timp ce adversarii noştri (cu excepţia CS Octavius) au aproape 12 ani, iar uneori ca urmare a orgoliilor personale ale unor antrenori, aceştia elimină spiritul de fair play şi introduc jucători în teren cu o vârstă îndoielnică", a declarat pentru „Adevărul de seară", Cristi Mănăilă, antrenorul formaţiei buzoiene.

Clasamentul final arată astfel:

1. CS Star Bucureşti

2. CS Dunărea Galaţi

3. CS Olimpia Ploieşti

4. CSH Ice Magic Buzău

5. CSS 2 Octavius Bucureşti

Primele două echipe s-au calificat în play-off şi vor juca încă două etape pentru locurile 1-6, în timp ce ultimele 3 clasate vor evolua pentru locurile 7-13.

Patinoarul din Buzău ve fi gazda primei etape din faza a doua care va începe joi, 11 februarie, ora 16.00 şi se va încheia duminică 14 februarie şi la startul căreia, alături de ICE Magic Buzău se vor alinia echipele, CSS2 Octavius Bucureşti, CSS Olimpia Ploieşti, CSS Sport Club Miercurea Ciuc, HC Bikak Târgu Secuiesc, HC Marton Aron Sîndominic (HG) şi HC Madicsa Cîrţa (HG).

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite