Buzău: Maternitatea şi două ONG-uri, finanţate de begieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Guvernului Flandrei de Est a semnat astăzi la Consiliul Judeţean un nou protocol de colaborare cu autorităţile buzoiene care vizează alocarea a peste 100.000 de euro către Crucea Alb Galbenă, Fundaţia Sfântul Sava şi Secţia de Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean Buzău.

În urma acordului încheiat, fundaţia Crucea Alb Galbenă va mai primi finanţare pentru încă un an.


"Este gură de oxigen pentru noi pentru că practic ni se mai asigură o parte din finanţare pentru cei peste patru sute de buzoieni cu diverse afecţiuni care sunt îngrijiţi la domiciliu de cele zece asistente ale noastre. Sperăm ca prin demersurile pe care le fac partenerii noştrii să poată fi schimbată legislaţia în aşa fel încât să putem beneficia în continuare de finanţare belgiană", a declarat psihologul Cristina Vasile, reprezentantul fundaţiei Crucea Alb Galbenă.


Protocolul de colaborare prevede şi alocarea a peste 40.000 de euro către secţia de nou născuţi din cadrul Maternităţii Buzău. "Spitalul Judeţean a beneficiat foarte mult de pe urma colaborării cu guvernul Flandrei de Est. Din aceşti bani vom cumpăra un aparat de anestezie pentru sala de naştere şi un sistem de măsurare a oxigenului la nou născuţi", a declarat Doru Nicolescu, managerul Spitalului Judeţean Buzău.

Fundaţia Sfântul Sava de la Buzău va beneficia de 4.000 de euro din banii oferiţi de belgieni.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite