Buzău: Mărţişoare pe alese în Piaţa Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cortul va fi amplasat în Piaţa Dacia
Cortul va fi amplasat în Piaţa Dacia

Sosirea lunii martie este întotdeauna un motiv de bucurie, în special pentru femei. Buzoienii care ţin la tradiţia mărţişorului pot alege începând cu 20 februarie dintr-o gamă largă de mărţişoare expuse într-un cort amplasat în Piaţa Dacia.

Sunt însă şi magazine care deja au expus la vânzare diverse modele de mărţişoare, însă cortul care va fi amenajat va fi de dimensiuni destul de mari pentru a-şi putea expune marfa cât mai mulţi comercianţi. Cortul va fi montat pe 20 ferbruarie, iar încă de a doua zi buzoienii îşi pot cumpăra simbolul cu şnur alb-roşu.

Acesta va avea 70 de standuri şi va fi deschis până în data de 8 martie, buzoienii putând găsi aici de la mărţişoare simple de 50 de bani, până la modele lucrate manual la un preţ de câţiva lei. Amplasarea unui astfel de cort încă de anul trecut a dus astfel la dispariţia tarabelor care invadau strada Cuza Vodă în această perioadă din an.

Încă de săptămâna viitoare, iubitorii de podoabe specifice începutului lunii martie pot alege din diversitatea de mărţişoare expuse în centrul oraşului. În trecut, mărţişorul se dăruia doar tinerilor, atât fete, cât şi băieţi, iar şnurul era colorat ori în alb-negru, ori în alb-roşu. Acest şnur se leagă la mână, apoi este agăţat pe ramuri de pomi înfloriţi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite