Buzău: Mâncarea condimentată, leac anti-porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care se tem de ac trebuie să apeleze la ardei iuţi
Cei care se tem de ac trebuie să apeleze la ardei iuţi

În condiţiile în care buzoienii refuză în continuare să se vaccineze, medicii le propun o variantă culinară care să-i apere de gripa nouă. Mâncărurile condimentate cu piper, ardei iute şi chiar usturoi pot ţine virusul A/H1N1 departe de organism.

Aceasta este convingerea şefilor Direcţiei de Sănătate Publică din Buzău, care le recomandă tuturor buzoienilor să mănânce condimentat în această perioadă.
Vârful epidemic este anunţat pentru a doua jumătate a lunii ianuarie iar specialiştii de la DSP Buzău sunt îngrijoraţi de numărul mic al celor care au ales să se imunizeze prin vaccinare. Totuşi, autorităţile sanitare le oferă alternative, mai puţin dureroase şi riscante, scepticilor, sfătuindu-i să îşi întărească imunitatea prin schimbarea stilului de alimentaţie.


„Un regim cu multe condimente ajută la crearea unei imunităţi. Eu recomand tuturor să mănânce iute şi piperat, pentru că asigură detoxifierea rapidă a organismului", a declarat medicul Venera Axinte, directorul adjunct al DSP Buzău.

În judeţul Buzău au fost înregistrate până în prezent 397 de suspiciuni, dintre care 147 au fost confirmate. Au fost depistaţi cu gripă porcină şapte preşcolari şi 48 de elevi. La Buzău a fost înregistrat la finele anului trecut şi un caz de deces din cauza gripei porcine, respectiv o femeie care suferea de obezitate. Cu toate acestea, doar 3.000 de persoane au mers să se vaccineze.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite