Pagină de internet pentru adopţia maidanezilor. Astfel, au şanse să scape de eutanasiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asociaţie buzoiană pentru protecţia animalelor şi-a lansat un site prin intermediul căruia încearcă să intermedieze adopţii de câini. Asociaţia „Prieteni Credincioşi” a reuşit deja să ofere spre adopţie trei câini dintr-un adăpost particular, ale căror poveşti fuseseră postate cu o săptămână în urmă pe site.

O poveste impresionantă şi o fotografie pe măsură vor sensibiliza pe cât mai mulţi utilizatori ai internetului şi unii dintre ei ar putea decide să adopte personajele, chiar dacă este vorba despre câini fără stăpân. Aceasta este premisa de la care Silvia Rus, preşedintele Asociaţiei Prieteni Credincioşi, a pornit, atunci când a decis să creeze site-ul: prietenicredincioşi.ro.

image

La secţiunea „adopţii” au fost postate, experimental, fotografiile a trei căţei, doi fraţi şi un altul, bolnav. Deşi vestea apariţiei paginii dedicate adopţiei abia s-a răspândit, demersul a avut deja ecou.

În familii, nu pe stradă

„Daria şi Bobiţena, doi pui jucăuşi, şi-au găsit în câteva zile stăpâni, iar Shumi, un câine rămas fără picioarele din spate, după ce a fost bătut de oameni, este îngrijit de o familie cu inimă mare. A rămas să îi mai găsim un cărucior, ca să se poată deplasa. În timp, sper să devenim foarte eficienţi cu acest site. Avem grijă ca animalele să ajungă în gospodării şi nu pe stradă”, declară Silvia Rus, preşedintele Asociaţiei „Prieteni Credincioşi”.

Shumi şi-a găsit repede stăpân

image

În următoarele zile, administratorul site-ului va actualiza baza de date cu încă şase poveşti, despre câţiva metişi abandonaţi de stăpânii lor, care suferă din cauza lipsei de afecţiune. Se află într-un adăpost particular din Istriţa de Jos, unde sunt îngrijiţi, deparazitaţi şi vaccinaţi.

„Eu o să le fac poze, mai întâi, apoi un coleg voluntar le va introduce pe site, însoţite de poveştile lor, care sunt foarte triste. Demersul de adopţie durează de la o săptămână, la o lună. Pe site sunt datele noastre de contact şi îi ajutăm pe doritori să facă demersurile de adopţie”, spune Silvia Rus.

Silvia Rus, preşedintele Asociaţiei Prieteni Credincioşi

image

Preşedintele asociaţiei spune că prin extinderea în plan virtual a activităţii sale de protecţie, vrea să le sporească animalelor fără stăpân şansele de a trăi, în cazul în care autorităţile decid eutanasierea.

Intenţia este ca în foarte scurt timp să publice şi fotografiile unor câini sănătoşi, din padocul primăriei, unde se află în prezent 115 animale. „Nu avem nimic împotriva adopţiilor prin internet, însă trebuie făcută astfel încât animalele să nu ajungă pe stradă. De un an, de când sunt eu, o sută de adopţii am realizat şi din păcate în 90 la sută din cazuri, vedem câinii pe străzi”, spune medicul veterinar Dănuţ Păle.

Câinii din adăpostul de pe Horticolei sunt deparazitaţi, marcaţi şi vaccinaţi antirabic, iar după ce adoptatorul îl alege, animalul trece printr-o serie de tratamente şi i se întocmeşte carnet de sănătate. Potrivit medicului Păle, pe stradă rătăcesc aproximativ 1.500 de maidanezi.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite