VIDEO Buzău: Locuinţe inundate şi drumuri blocate, după potopul de aseară. Află bilanţul realizat de Pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia de luni seară a adus pe străzile oraşului o cantitate de apă de trei ori mai mare decât poate evacua sistemul de canalizare existent. După o ploaie de aproape o oră, cum rar s-a mai abătut peste Buzău, oraşul a devenit luni seară o mică Veneţie, dar cu oameni extrem de agitaţi şi supăraţi pe autorităţi.

Timp de două ore, nicio maşină nu a putut să iasă din oraş, spre Brăila, deoarece drumurile din zona industrială şi dinspre Marghiloman au fost blocate din cauza bălţilor formate pe carosabil. La o altă ieşire din oraş, autoturismele au circulat bară la bară, cu viteza melcului, la giratoriul spre Spătaru.

Cinci autoturisme s-au oprit în mijlocul bălţii din faţa supermarketului Praktiker şi au fost împinse într-o parcare din apropiere. Despre cauzele care au dus la inundarea oraşului dar şi dacă există vreun remediu citiţi în Adevărul de mâine, ediţia de dimineaţă, în pagina dedicată Buzăului.

Bilanţul potopului de luni seară (Sursa: ISU Buzău):

În urma producerii fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin precipitaţii sub formă de ploaie torenţială, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, pe raza municipiului Buzău s-au inregistrat următoarelor efecte:

Gospodării:

20 locuinţe inundate;
13 beciuri inundate;
1 subsol inundat.

Instituţii:

4 subsoluri inundate - (Spital CFR Buzău, Centrul Multifuncţional de Pregătire Schengen, Complex de servicii comunitare  nr. 3 Buzău, Centrul de plasament nr. 9);

Obiective afectate:

3 subsoluri inundate - (S.C. Ductil Steel S.A,  staţia Trafo din zona industrială şi staţia Trafo din zona Buzău Est);

Drumuri:

3 drumuri inundate (şoseaua Brăilei la ieşirea din municipiul Buzău spre Brăila, Aleea Industriilor, pasaj Bariera Brăilei);
2 străzi blocate - (Ostrovului şi Primăverii -  arbori căzuţi pe partea carosabilă);

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă s-a intervenit cu următoarele forţe şi mijloace:

- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău (8 ofiţeri şi 70 subofiţeri) cu 2 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autocamioane, 2 Aro 244D, 1 Renault Master, 1 VW Touareg,  11 motopompe şi 2 motofierăstraie electrice.
- Inspectoratul Judeţean de Poliţie au acţionat 5 (cinci) echipaje cu 10 agenţi pentru restricţionarea circulaţiei în zonele afectate. 
- Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a acţionat cu 3 (trei) motopompe, un echipaj de la  RER Buzău cu 3 lucrători şi 3 echipaje de la RAM Buzău a intervenit cu 1 vidanjă cu 3 lucrători. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite