Jumătate din județul Buzău este nealimentat cu energie electrică. Pana de curent durează până vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de aproximativ 40 de localități din județul Buzău nu mai sunt conectate la rețeaua de electricitate, din cauza unor avarii provocate de viscol și zăpadă. Mai grav, spun autoritățile, este că intervenția este aproape imposibilă, din cauza drumurilor impracticabile.

Fenomenele meteo deosebite au provocat ieșirea din funcțiune a cinci stații de transformare medie tensiune din orașul Buzău, ruperea a doi stâlpi metalici de 110 kilovolți dublu circuit pe liniile care alimentează aceste stații și a conductoarelor pe linii de 110 kilovolți. Autoritățile estimează că realimentarea cu energie electrică a celor 35.000 de abonați din 37 de localități nu poate fi realizată mai devreme de vineri, 10 februarie.

Localitățile nealimentate cu energie electrică sunt: Amaru, Balta Albă, Bălăceanu, Blăjani, Boldu, Bozioru, Cochirleanca, Costești, CA Rosetti, Cislău, Florica, Gălbinași, Gherăseni, Ghergheasa, Glodeanu Sărat, Largu, Lopătari, Movila Banului, Mihăilești, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Robeasca, Săgeata, Scorțoasa, Țintești, Tisău, Vadu Pașii, Viperești, Vernești, Ziduri, Zărnești.

Pana de curent afectează parțial și municipiul Buzău, mai multe cartiere neavând curent de luni seară. Mai mulți agenți economici, precum un mare complex comercial din nordul orașului, funcționează cu ajutorul unor grupuri electrogene.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite