Buzău: Jocurile video otrăvesc minţile copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adio jocuri ale copilăriei, adio sănătate mintală. Nu este un citat din cărţile de specialitate ci este chiar o constatare a medicilor buzoieni care nu mai prididesc să trateze cazurile de minori care suferă de tot felul de tulburări psihice induse de lipsa de mişcare, excesul de expunere la tv şi jocuri pe calculator.

Psihologii şi medicii psihiatri buzoieni spun că în prezent, copiii de la cele mai fragede vârste, nu mai interacţionează cu societatea şi mai grav încep să nu mai aibă sentimente.

Fascinaţi peste măsură de tot felul de jocuri care au populat internetul, copiii sunt încurajaţi de părinţi să renunţe la metodele vechi de recreere şi astfel ajung să sufere de afecţiuni psihologice majore. „Lipsa de mişcare şi de activităţi în aer liber duce la o alienare neurofizilogică şi în final la boli mintale. În ultimul timp au fost aduşi de părinţi  la cabinete copii foarte speriaţi de dragonii sau monştrii pe care i- au văzut în jocurile video. Mai grav este că avem copii care văd astfel de lucruri şi în timpul activităţilor zilnice. De cele mai multe ori vinovaţi sunt părinţii care le încurajează un asemenea comportament nefiresc.” crede şeful Centrului Judeţean de Asistenţă Psiho-pedagogică din Buzău, profesorul psiholog Taisia Trica.

Mai grav este că acest fenomen, care a început să fie întâlnit la cele mai fragede vârste, afectează şi dezvoltarea mintală a tinerilor, conform medicilor.

"Vinovaţi sunt părinţii, care le încurajează un asemenea comportament nefiresc. Pe lângă kilogramele în plus, aceşti tineri care stau exagerat în faţa calculatoarelor, au risc de boli psihice la care se poate asocia uneori şi retardul mintal. Numai anul trecut am avut zeci de astfel cazuri care au trecut prin cabinetele noastre", spune medicul Nicolae Enache, directorul spitalului de neuropsihiatrie infantilă.

Buzoianca Aneta Rotaru îşi îngrijeşte cum ştie mai bine nepoţelul în vârstă de 5 ani iar femeia spune că deja îşi face griji după ce a auzit de tot felul de cazuri de copii îmbolnăviţi de televizor .
Le-am cerut copiilor mei să renunţe la pachetul cu desene animate de la televiziunea prin cablu, pentru că nu vreau ca nepotul meu să aibă de suferit. Prefer să îl plimb în fiecare zi pe-afară şi să-l las să se joace la aer curat” mai spune femeia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite