Buzău: Înscrierile pentru fertilizările in vitro încep peste o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fertilizare in vitro
Fertilizare in vitro

Cuplurile care îşi doresc dar nu pti avea copii au o şansă peste o săptămână fără  să scoată prea mulţi bani din buzunar. Soţii pot beneficia de o procedură de fertilizare in vitro asigurată de Ministerul Sănătăţii, care în scurt timp va definitiva şi lista cu clinicile înscrise în acest program.

Astfel cuplurile interesate din Buzău trebuie doar să depună dosarul la una din aceste clinici, iar în fiecare lună acestea vor fi analizate de către o comisie formată din medici ginecologi, urologi, precum şi un reprezentant al Ministerului şi unu al Asociaţiei SOS Fertilitatea.  Cuplurile care vor beneficia de acest program trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să fie căsătorite de doi ani, cel puţin unul dintre soţi să aibă cetăţenie română, să fie asigurat de doi ai şi niciunul dintre ei să nu aibă un copil în viaţă.

Totodată femeile trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani, greutate normală şi rezerva de ovocite normală. În ceea ce priveşte plata procedurii de fertilizare, în limita sumei de 6.150 lei, aceasta se va realiza în două etape. Prima rată, în valoare de 4.920 de lei, va fi plătită clinicii după efectuarea procedurii, iar restul banilor, respectiv 1.230 de lei, va fi achitată dacă fertilizarea  se finalizează cu o naştere.

Suma asigurată de Ministerul Sănătăţii nu acoperă  integral toate cheltuielile necesare, cuplurile admise în program trebuie să suporte din propriul buzunar investigaţiile şi analizele preliminare, tratamentul medicamentos, precum  şi alte proceduri de care va fi nevoie pentru reuşita fertilizării.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite