Buzău: Începe marea dezinsecţie din avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea RER care se ocupă cu dezinsecţia din municipiului Buzău, începe de astăzi stărpirea ţânţarilor de pe domeniul public prin aviotratament, operaţiune ce se va desfăşura eşalonat în sezonul estival 2011.

Directorul RER Buzău, Liviu Mocanu spune că dezinsecţia programată pentru acest week-end face parte din programul aprobat la nivel local în colaborare cu Primăria Buzău.

"După ce vom finaliza prima etapă prin aviotratatment care va consta în 30 sau 40 de zboruri deasupra municipilui pe care le avem programate astăzi şi mâine va urma etapa de la sol care va dura cel puţin o lună de zile. Apoi vom repeta operaţiunea aeriană in principiu in lunile iulie sau august", a declarat Liviu Mocanu.

Apicultorii şi sericicultorii, dar şi circumscripţiile sanitar veterinare trebuie să-şi ia toate măsurile de protecţie necesare.

"Deşi substanţele nu fac rău populaţiei şi nici animalelor pot afecta totuşi roiurile de albine. Din acest motiv am înştiinţat déjà asociaţia crescătorilor de albine şi am pus şi afise cu operaţiunile pe care le desfăşurăm pentru a evita eventuale situaţii neplăcute", a mai spus Liviu Mocanu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite