Buzău: Încă un pas spre Schengen. A fost inaugurat centrul de pregătire a funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul Centru Multifuncţional de Pregătire Schengen din România a fost inaugurat astăzi la Buzău, în prezenţa secretarului de stat în MAI, Laurenţiu Mironescu. Aici, angajaţii MAI vor urma cursuri de pregătire, pe durata a trei săptămâni, în domenii precum controlul frontierelor sau migraţia.

Amenajarea centrului s-a făcut pe structura fostului liceu de poliţie „Neagoe Basarab”, cu o investiţie de şapte milioane de euro, bani alocaţi dintr-un fond special al Uniunii Europene. Baza de perfecţionare Schengen deţine zece săli de clasă, patru săli de specialitate, o sală de conferinţe şi una de sport.

Internatul oferă condiţii de cazare, în regim hotelier de două stele, pentru 200 de cursanţi pe serie. Poliţişti de frontieră, vameşi, angajaţi ai birourilor de migrîări, de la evidenţa populaţiei, jandarmi, pompieri şi poliţişti vor parcurge în viitor modulele de perfecţionare oferite de centrul cu sediul în Buzău.

Cele cinci catedre înfiinţate aici vor asigura pregătire profesională în domenii precum controlul frontierelor, politica de vize, migraţia, azilul, cooperarea poliţienească, cooperare judiciară, lupta împotriva drogurilor, arme de foc şi muniţii, sistemul de informaţii Schengen, protecţia datelor sau cunoaşterea limbilor de circulaţie internaţională necesare cooperării în domeniul Schengen.

Centrul Multifuncţional de Pregătire din Buzău are în subordine o bază similară, tot cu 200 de locuri de cazare, în municipiul Ploieşti. Primii cursanţi pentru cele două puncte de pregătire din cadrul CMPS sunt aşteptaţi în a doua jumătate a lunii martie, după ce Ministerul Administraţiei şi Internelor va stabili alocaţiile de hrană.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite