Buzău: În 2010, Primăria reduce drastic bugetele pentru cultură şi sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încasările la bugetul local sunt din ce în ce mai mici
Încasările la bugetul local sunt din ce în ce mai mici

Concedierile din 2009, micşorarea salariilor şi sărăcia buzoienilor se resimt în vistieria oraşului. Primăria a fost nevoită să rectifice în minus, cu 14 la sută, bugetul pe 2009, din cauza nerealizării veniturilor estimate.

La începutul lui 2009, municiplaitatea prevedea un buget de venituri şi cheltuieli satisfăcător. Primele efecte ale recesiunii aveau să apară în luna mai, când a fost prima rectificare negativă, cu patru procente. O a doua reducere a bugetului s-a produs în luna noiembrie, când s-au tăiat 3 la sută din cheltuieli din cauza nerealizării veniturilor preconizate.

Zilele trecute, bugetul a fost din nou ajustat, cu 7 la sută. Astfel, primăria a strâns la vistierie doar 272.000.000 de lei, faţă de 316.000.000 de lei, cât estimase. 

Din păcate, va avea de suferit şi bugetul pe 2010. „În luna ianuarie, impozitul pe venit, adică acea cotă de 47,5 la sută din impozitul pe salarii, colectat la nivelul municipiului, a fost cu 25 la sută mai mic decât în ianuarie 2009. Sper că nu se va menţine această scădere pe tot parcursul anului. Este foarte clar însă că această scădere va fi mai mare de 14 la sută, iar în 2010 vom fi foarte atenţi la cheltuieli. Vom reduce în primul rând investiţiile în sport, cultură şi culte”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite