Buzău: Hoţi de lemne prinşi în flagrant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greu de dovedit că ar comite ilegalitati în domeniul prelucrării lemnului, dar până la urmă identificabili, de amendat şi chiar de buni de dosar penal. Este vorba despre sătenii din zonele de munte care au decis să transforme lemnul din pădurile Buzăului în bunuri cu scop personal.

Poliţiştii şi specialiştii din domeniul silvic s-au convins încă odată că hoţii de lemne nu mai au frică nici de lege şi nici de autorităţi în urma unei razii de amploare organizată ieri în pădurea ce aparţine Ocolului Silvic Tisău.

În cadrul acţiunii un localnic în vârstă de 17 ani a fost depistat în pădure, în timp ce încărca să transporte la domiciliu 5 arbori nemarcaţi, din specia stejar, doborâţi de pe terenul Ocolului Silvic.

În apropiere a mai fost depistat un bărbat de 48 de ani din comuna Brăieşti, care tăiase 8 arbori nemarcaţi, din speciile stejar şi fag, materialul urmând a fi transportat şi folosit în interes personal.

Pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal conform Codului Silvic pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori nemarcaţi.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite