Buzău: Gunoiul a invadat asociaţia de locatari a unei primăriţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre asociaţiile de proprietari care au restanţe uriaşe la firma de salubrizare din municipiul Buzău este şi cea al cărei preşedinte este Domnica Vlad, primăriţa din Robeasca, o comună de la graniţa judeţului. Ca pedeapsă pentru nerespectarea termenelor de plată, gunoierii au decis la sfârşitul lunii ianuarie să nu mai ridice deşeurile de pe platforma de gunoi a asociaţiei.

Asociaţia Comprif, din Micro 3, a Domnicăi Vlad, figurează la RER Ecologic Service cu datorii de peste zece mii de lei, acumulate între decembrie 2008 şi decembrie 2009. Potrivit primăriţei din Robeasca, asociaţia sa este la zi cu toate facturile însă nu a putut să o onoreze pe cea de la firma de salubrizare, din cauza rău-platnicilor din asociaţie.

„Sunt oameni cu simţ de răspundere care au achitat la timp întreţinerea însă mulţi au întârzieri. Aş fi putut completa din fondul de rulment al asociaţiei, dar şi-aşa sunt unii care vociferează că cine ştie ce fac eu cu banii. Aceasta a fost factura la care s-a putut renunţa mai uşor însă încercăm să plătim datoriile către RER”, a declarat Domnica Vlad, preşedintele asociaţiei de proprietari Comprif Micro 3.

Primăriţa din conducerea asociaţiei de proprietari spune însă că datoria ei nu este de zece mii de lei, ci de cinci mii, pentru că în aprilie 2009 ar mai fi plătit din restanţe.

La primărie nu-i ca la asociaţie

Dacă în calitate de preşedinte de asociaţie de proprietari, Domnica Vlad are o bilă neagră, ca primar, se bucură de aprecierea întregii comunităţi din Robeasca.

Conduce primăria de mai bine de şase ani. A pus un pariu cu ea însăşi că va reuşi să schimbe radical standardul de viaţă al localnicilor şi a reuşit. Primul pas important l-a făcut în 2007, când a solicitat prin Ordonanţa 7, suma de peste douăzeci de miliarde de lei pentru introducerea apei potabile în localitate.

Punctajul insuficient a determinat amânarea repetată a finanţării însă, în 2008, primăriţa a găsit în vistierie aproximativ douăsprezece miliarde de lei, cu care a decis să îşi ducă proiectul la îndeplinire. ”Peste 800 de gospodării din cele 1300 câte sunt în comună au apă din două foraje de 25 de metri pe care le-am săpat cu banii noştri. Bătrânii se închinau când vedeau că au apă la robinete”, ne-a spus Domnica Vlad.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite