Buzău: Gherăseni, singura comună care nu are încă un primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul PDL
Candidatul PDL

La Gherăseni, diferența de un vot între candidații PNL și PDL la primăria comunei generează contestații după contestații, urmate de tot atâtea serii de numărare a voturilor dintr-o secție unde au fost sesizate nereguli. Asta face ca nici în acest moment să nu fie cunoscut numele primarului localității, ultimul meci între cei doi urmând să se consume la Biroul Electoral Central, în cursul zilei de marți.

Zeci de susținători ai candidaților PDL și PNL au așteptat toată ziua în fața secției de votare din centrul comunei Gherăseni să afle deznodământul zilei de votare. Acesta a tot întârziat, deoarece Biroul Electoral de Circumscripție a fost nevoit să reia numărarea buletinelor de vot de mai multe ori, după ce au fost depuse mai multe contestații din toate direcțiile.

După ce centralizarea voturilor din două secții i-a adus pe democrat-liberalul Stroe Sava și liberalul Vasile Țintă la o oarecare paritate, cea de-a treia secție, cea care putea face diferența, a atras o atenție deosebită din partea celor doi. Astfel au fost sesizate buletine de vot mânjite cu cerneală în lotul buletinelor valabile, sau câteva buletine bune, printre cele invalide. Până spre seară au fost renumărate buletinele, analizată valabilitatea buletinelor, astfel că seara s-a încheiat cu avantaj de un vot pentru liberal.

Biroul Electoral Județean a hotărât să se pronunțe în cursul zilei de marți cu privire la câștigătorul mandatului de primar la Gherăseni, după analizarea la BEC a mai multor buletine suspecte, viciate din cauza unor amprente sau urme de ștampilă cu cirumferința mai mare decât a celor folosite duminică la vot. Invalidarea lor ar conduce la o nouă răsturnare de situație. 

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite