Buzău: Gerul i-a pus la treabă pe hoţii de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi jandarmii avertizează că în zilele extrem de geroase, hoţii de lemne din păduri îşi fac de cap mai mult decât în alte perioade, stimulaţi de cererea mare de lemne de foc.

În perioada 20 – 22 ianuarie, jandarmii au executat acţiuni de patrulare în zonele cu vegetaţie forestieră de pe raza localităţii Gura Teghii, în scopul depistării persoanelor care săvârşesc fapte ce contravin  legislaţiei în vigoare din domeniul silvic. În prima zi,  echipajele de jandarmerie au depistat două platforme auto care transportau lemn de foc din specia fag. În urma verificărilor efectuate jandarmii au stabilit că cei doi conducători auto nu deţineau documente de însoţire pentru materialul lemnos transportat, aproximativ 20 de metri cubi.

În data de 22 ianuarie, un echipaj de jandarmerie a depistat o persoană de 39 de ani care transporta cu un camion cantitatea de 28 metri cubi de lemn fără a deţine documente legale de transport.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 23.30, în timp ce efectuau controale în trafic, doi agenţi din cadrul Postului de poliţie Tisău au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani din comuna Vadu-Paşii, care transporta cu o autoutilitară 1,0 m.c. lemne de foc, fără a avea documentele legale ce ar fi trebuit să însoţească un astfel de transport.  Poliţiştii au luat împotriva conducătorului auto măsura sancţionării contravenţionale cu 1.000 de lei amendă, conform legii privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Aceleaşi măsuri au fost dispuse şi în ceea ce-l priveşte pe un tânăr de 27 de ani din comuna Costeşti, pe care poliţiştii din Tisău l-au depistat, la miezul nopţii, transportând cu o autoutilitară un metro cub material lemnos , fără a avea documente legale cu privire la încărcătură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite