Buzău: Generalul Baştan comemorat pe viscol şi ninsoare la 27 de ani de la trecerea în eternitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de membri ai fundaţiei Grigore Bastan şi ai Centrului de Instruire pentru Operaţii Speciale din Buzău, au comemorat astăzi 27 de ani de la trecerea în eternitate primului general paraşutist al României.

Astfel la monumentul ridicat în cinstea generalului Grigore Baştan în cartierul Micro 14 din municipiul Buzău au depus o coroană de flori cinsprezece membrii fundaţiei cu acelaşi nume precum şi delegaţi ai unităţii de paraşutişti de la unitatea din Crâng.

În comemorarea celor 27 de ani de când tatăl meu a trecut în ale veşniciei am lansat un apel de uniune pentru dezvoltarea paraşutismului românesc. Generalul Baştan rămâne o figură de referinţă în această armă. Eu îmi doresc ca să ducem mai departe imaginea emblematică a paraşutismului românesc” a declarat în exclusivitate pentru Adevărul, Valentina Baştan fiica celebrului general.

Inventator al paraşutelor BG7M şi BG3M  regretatul general Grigore Baştan deţine un record naţional nedoborât încă de paraşutare de la 10 mii de metri altitudine cu cădere liberă de 7 mii de metri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite