Buzău: Fondurile alocate Spitalului Judeţean sunt insuficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean (CJ) a alocat astăzi fonduri pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, care sunt însă insuficienţi pentru a acoperi cheltuielile, existând riscul ca unitatea medicală să ajungă în colaps în ultimul trimestru al anului.

„Este o sumă insuficientă pentru ca spitalul să funcţioneze în condiţii normale, sperăm ca şi CJAS să acopere restul sumei necesare. Noi vom face un efort să acoperim toate nevoile şi să suplinim cu fonduri spitalul, dar se simte nevoie ca CJAS să deconteze toate cheltuielile. Dacă nu se intervine, ştiu sigur că în trimestrul patru vor fi probleme la spital", a declarat Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău.

În prezent Spitalul Judeţean a acumulat datorii ce depăşesc suma de 5.500.000 lei, iar CJ i-a alocat suma de 71.432.000 de lei, bani necesari pentru întreţinerea clădirii, plata utilităţilor, precum şi a salariilor.

"Fondurile spitalului vin din mai multe surse, iar ceea ce a alocat CJ nu poate acoperi tot necesarul, 95% din bani trebuie să vină de la CJAS. Acum am avut nevoie şi de o suplimentare pentru a putea acoperi şi salariile angajaţilor redistribuiţi. În acest context există riscul ca spitalul să rămână fără utilităţi", a spus Ion Drăghici, director medical al Spitalului Judeţean.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite