Este tot mai aproape finanţarea pentru primele 400 de aparatamente din noul cartier ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Buzău se va extinde în următorii cinci ani cu un complex rezidenţial pe care ANL îl va construi pe un teren cedat de armată. Edilii Buzăului spun că au motive să creadă că statul va începe anul acesta să finanţeze construcţiiile.

Măreţul proiect imobiliar a fost anunţat la începutul anului 2010, o dată cu semnarea unui protocol de către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, cel al Apărării, Gabriel Oprea, şi primarul Constantin Boşcodeală. Atunci s-a parafat trecerea a zece hectare de teren, proprietate a statului, din administrarea Armatei, în cea a Primăriei, astfel încât autorităţile locale să poată începe introducerea utilităţilor în această zonă.

Timp de un an, autorităţile nu au mai scos un cuvânt despre viitorul cartier ANL. Primele semnale pozitive au apărut abia zilele trecute. „Ne-au solicitat (ANL n.r.) numărul de apartamente cărora le-am putea realiza utilităţile iar noi considerăm că pe segmentul respectiv putem să le asigurăm pentru 400 de apartamente. Le-am pus terenul la dispoziţie şi le-am răspuns solicitării zilele trecute”, a declarat viceprimarul Fănică Bârlă.

La rândul său, primarul municipiului susţine că sunt destule indicii care îl fac să creadă că lucrările vor începe anul acesta. „În momentul de faţă se face bugetul ANL şi este posibil ca finanţarea pentru acel proiect să curgă din acest an. Asta este şi ca urmare a insistenţelor pe care le-am făcut împreună cu Ministerul Apărării, partener la proiect. Aici este o garnizoană puternică şi sper ca tocmai din acest motiv să înceapă finanţarea în cursul acestui an”, a spus Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău.

Agenţia Naţională pentru Locuinţe va construi pe un teren cedat de Garnizoana Buzău mai multe blocuri cu patru etaje, în care vor fi amenajate, la început, aproximativ 400 de apartamente, jumătate urmând să revină, potrivit protocolului, tinerilor angajaţi în Armată.

La Buzău, peste 600 de cereri au fost centralizate la Primărie, în vederea închirierii de apartamente ANL. “De cinci ani am cererea, mă încadrez la toate punctele, însă nu s-a mai construit nimic de atunci. Deja fac 33 de ani, anul ăsta, iar dacă nu primesc apartament în următorii doi ani, se spulberă orice speranţă”, ne-a declarat Dan Radu, unul dintre buzoienii aflaţi pe lista de aşteptare a primăriei.

La Buzău, au fost amenajate între anii 2002 şi 2006, cu fonduri ANL, doar patru blocuri, în care locuiesc aproximativ 120 de familii. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite