Buzău: Ploaia torenţială a provocat inundaţii la Pătârlagele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torenţială a provocat aseară inundaţii în oraşul Pătârlagele, din zona de munte a judeţului Buzău, afectând peste 20 de curţi, beciuri şi anexe. De asemenea, drumul national 10, Buzău – Braşov, a fost închis timp de aproape o oră, din cauza aluviunilor care s-au scurs de pe versanţi, la ieşire din oraşul Pătârlagele.

Potrivit localnicilor, o ploaie torenţială s-a abătut asupra părţii de nord a judeţului mai bine de o oră. Cantitatea mare de precipitaţii a umflat toate pâraiele şi a dislocat pietrişul de pe uliţe. Puhoaiele au inundat peste 20 de gospodării din oraşul Pătârlagele, beciuri şi anexe.

Drumuri rupte şi curţi inundate, efectele unei ploi torenţiale



Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trimis în zonă echipaje de pompieri dotaţi cu şapte motopompe de la Buzău şi Mărunţişu, care au lucrat până după miezul nopţii ca să scoata apa din curţi.
 
La ieşirea din Patarlagele, pe o portiune de 300 de metri, carosabilul a fost acoperit cu un strat gros de mâl, scurs de pe un versant, făcând imposibilă circulatia autovehiculelor timp de o oră.


image
Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite