Buzău: Dragostea în tradiţia populară, la Casa Vergu-Mănăilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Vergu-Mănăilă, găzduieşte expoziţia de artă populară
Casa Vergu-Mănăilă, găzduieşte expoziţia de artă populară

Casa Vergu-Mănăilă, unde este se află colecţia de etnografie şi artă populară a Muzeului Judeţean va găzdui la sfârşitul lunii o expoziţie închinată dragostei. Pregătirile sunt în toi zilele acestea, când personalul muzeului pune la punct detaliile evenimentului.

Sărbătorile dragostei, de la Dragobete la Mărţişor vor fi reprezentate în primul rând în imagini legate de arta populară. În acelaşi timp vor fi expuse icoane şi decoruri tradiţionale, dar muzeografii caută şi cântece populare de dragoste, specifice celor două sărbători şi nu numai. „ Vom avea expuneri despre tradiţiile din toate anotimpurile, semnifiacţii ale dragostei de pământ de animale, dar şi a dragostei dintre oameni şi dragostea maternă” ne-a declarat dr. Doina Ciobanu director al Muzeului Judeţean Buzău.

Dragobetele, varianta românească a Valentine s Day, va avea un loc aparte în cadrul expoziţiei, dar pentru că la noi este mai puţin sărbătorită, accentul va fi pus pe Mărţişor, pe semnificaţiile sale. 


Toate exponatele fac parte din colecţia de artă populară a Muzeului Judeţean. La expoziţia de la casa Vergu-Mănăilă ce va fi deschisă pe 26 februarie au fost invitaţi şi elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” .

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite