Buzău: Două echipaje ale ISU Buzău au rămas înzăpezite o noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au ajuns dimineaţa în unitate
Pompierii au ajuns dimineaţa în unitate

Peisajul hibernal din zona de munte a judeţului Buzău le-a dat mari bătăi de cap pompierilor buzoieni solicitaţi azi noapte să intervină la un incendiu de locuinţă, produs în satul Recea.

Salvatorii au plecat aseară, în jurul orei 19.00, într-o misiune care s-a transformat într-un adevărat calvar, care a durat nu mai puţin de 12 ore.
Misiunea plină de aventuri  a pompierilor a început cu stângul din cauza drumului greu accesibil care a făcut ca cei peste 55 de kilometri până la locul incediului să fie parcurşi în mai bine de două ore.

Când au ajuns la intervenţie, acoperisul casei cuprinse de flăcări era prăbuşit, iar incendiul era generalizat. Cum ghinioanele se ţin lanţ, pe drumul de întoarcere maşina a rămas blocată pe o pantă.

„Ne-am facut datoria dar drumul este greu accesibil. Este zona de munte, iar autorităţile locale ne-au spus ca drumul este pietruit. La faţa locului noi am constatat altceva, iar cei de la drumuri judeţene ne-au spus că am riscat să o luăm pe acel traseu pentru că este drum de pământ”, ne-a declarat Dănuţ Nicolae, şeful ISU Buzău.

Sinistraţi în munţi

Pompierii au cerut ajutorul comunităţii locale, dar fără prea mare rezultat. Mult prea obosit de intervenţia în miez de noapte, primarul nu a putut să facă mare lucru pentru cele două maşini de intervenţie blocate în zăpadă.

„Eu am plecat la ora 11.00 de la incendiu şi nu prea mai ştiu ce s-a întâmplat. Nu mă pricep la maşinile lor şi nu m-am gandit că nu mai pot ieşi de pe acea porţiune. Poate m-au sunat să-i ajut dar am adormit pe la ora 12.00”, a declarat Gheorghe Beşliu, primarul comunei Bisoca.

Deşi sătenii au sărit să-i ajute pe militari cu un tractor, utilajul s-a dovedit a fi ineficient. Până la urmă, pompierii au avut un dram de noroc mai spre dimineaţă, când un transportor forestier a reuşit să-i scoată din încurcătură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite