Buzău: Două adolescente au plecat în papuci dintr-un centru de plasament. Au fost găsite într-un apartament din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două fete, de 14 şi 16 ani, date în urmărire naţională după ce au dispărut din data de 2 ianuarie, din centrul de plasament din Beceni, judeţul Buzău, au fost găsite, la sfârşitul săptămânii trecute, la Braşov. Adolescentele se aflau într-o locuinţă când au fost preluate de poliţiştii din IPJ Buzău, pentru a fi reinternate.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Buzău spun că fetele plecaseră în papuci din instituţia de ocrotire socială şi în prealabil nu oferiseră nimănui motive de suspiciune. Fetele de la Beceni pot ieşi la magazinele din comună oricând, spun reprezentanţii Protecţiei Copilului, pentru că nu este un regim strict.

„Au plecat în papuci, spunând ba că merg la poartă, ba la un magazin din sat. Poliţia a fost anunţată în zece minute despre dispariţia lor şi au fost găsite după trei zile”, a declarat Roxana Kovacs, purtător de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Buzău.

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului nu va lua nicio măsură disciplinară împotriva personalului centrului din Beceni, deoarece consideră că nu a fost vorba de neglijenţă din partea cuiva.

În prezent, din cei 730 de minori instituţionalizaţi, 314 copii sunt plecaţi în vacanţa de iarnă şi trebuie să revină în centrele de plasament până la sfârşitul acestei săptămâni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite