Buzău: De pe internet una cumperi, alta primeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Escrocii ţin pasul cu tehnologia şi îşi adaptează metodele de „lucru”, internetul fiind de mult timp mediul preferat de ei. Printre victimele acestora este şi un ilfovean care a cumpărat cu plata în avans, de pe un site de tranzacţii, un telefon scos la vânzare de un tânăr din Nehoiu, judeţul Buzău. În coletul ridicat de la Poştă era însă altceva. 

Poliţiştii din oraşul Nehoiu au fost sesizaţi de un ilfovean cu privire la faptul că o persoană din oraşul Nehoiu, de la care ar fi trebuit să achiziţioneze un telefon mobil în schimbul sumei de 190 de lei, l-a înşelat, în coletul primit fiind găsit un dispozitiv electric fără nicio valoare.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că nu expeditorul este persoana care a comis fapta, cel care se ocupa cu astfel de activităţi fiind un prieten al acestuia, tot un tânăr din Nehoiu, în vârstă de 17 ani.

Adevăratul escroc a postat pe un site un anunţ privind vânzarea unui telefon mobil, s-a înţeles cu ilfoveanul la preţul de 190 de lei, însă, pentru că nu avea aparatul respectiv, a trimis cumpărătorului un dispozitiv electric. Pentru a nu fi identificat, a trecut la expeditor adresa unui prieten pe care urma să-l roage să încaseze banii, însă fără a-i da detalii cu privire la provenienţa lor.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că, prin aceeaşi metodă, tânărul de 17 ani mai înşelase un bărbat din judeţul Bacău, acesta depunând o plângere penală la poliţia de pe raza localităţii de domiciliu.

Tânărul a înapoiat banii ilfoveanului, angajându-se să restituite şi banii primiţi de la băcăuan. S-a ales însă cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite