Buzău: Datornicii la întreţinere, obligaţi să plătească penalităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Asociaţiile de proprietari şi furnizorii de servicii susţin că legea care îi apără pe cei cu restanţe de plată este incompletă şi nu poate fi aplicată. Regia Autonomă Municipală aşteaptă normele de aplicare ale legii, de care urmează să beneficieze acele familii care au venituri sub 1 000 de lei pe membru, dacă se obligă să achite integral datoriile către asociaţiile de proprietari în termen de un an.

Ştergerea penalităţilor la întreţinere este o măsură inaplicabilă atât din punctul de vedere al furnizorilor de servicii cât şi al asociaţiilor de proprietari. Conducerea Regiei Autonome Municipale (RAM) nu a întreprins nimic până acum în acest sens deşi legea este teoretic în vigoare.
”Am cerut la Bucureşti, la instituţiile abilitate, să ne precizeze care sunt normele de aplicare. Eu nu ştiu cui să şterg datoriile. Sunt probleme mari de aplicare”, ne-a declarat Milucă Neamţu, directorul Regiei Autonome Municipale.


Vestea că vor scăpa de plata penalităţilor de întârziere a picat foarte bine pentru familiile care au acumulat datorii mari la plata agentului termic sau a serviciilor de apă şi canalizare. De prevederile legii urmează să beneficieze acele familii care au venituri sub 1 000 de lei pe membru, dacă se obligă să achite integral datoriile către asociaţiile de proprietari în termen de un an.

O mare nebuloasă

Deocamdată nu se ştie cine este îndreptăţit să beneficieze de scutire, dovada veniturilor fiind, în opinia şefului de la RAM, imposibil de făcut. „Este o mare nebuloasă. Nu mai este de ajuns o declaraţie pe propria răspundere ca în cazul acordării ajutoarelor pentru căldură”, susţine Milucă Neamţu. De aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii asociaţiilor de proprietari. „Înainte de a fi dată legea, nu s-a făcut nici un studiu. Se pot dovedi veniturile cu adeverinţe de salariat, dar sunt persoane care obţin şi venituri din alte activităţi”, ne-a declarat Ion Barbu, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Buzău.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite