Buzău: Criza economică dă peste cap târgul de maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzătorii de maşini care se reunesc la sfârşit de săptămână în Drăgaică sunt din ce în ce mai dezamăgiţi de tranzacţiile pe care le reuşesc în ultima vreme.


Talciocul este invadat săptămână de săptămână de zeci de samsari, dornici să scoată profit din tranzacţionarea autoturismelor second hand. Pierd vremea pe lângă maşinile frumos lustruite şi cu capota ridicată, parcă pentru a-i îmbia pe curioşi să le studieze şi chiar să-i convingă de calităţile pentru care merită banii.


La fel de mulţi sunt şi cei care admiră, întreabă şi pleacă fluierând. „Am luat un Mercedes din Vâlcea, în luna noiembrie, din 2002. Preţul este bun, zic eu, însă de două luni nu se lipeşte nimeni de el. Nu pot să scad foarte mult preţul fiindcă nu mai ies la socoteală. Oamenii sunt săraci şi nu mai sunt siguri că fac o investiţie bună în maşini”, ne-a declarat Adrian, unul dintre comercianţii de maşini din talcioc.


Din când în când, apar şi fericiţi pe care criza economică îi premiază. „Săptămâna trecută am reuşit să îmi cumpăr un Golf III, din 1995, cu numai 3.000 de lei, ceea ce nu îmi imaginam vreodată. Mă uitam insistent la ea, proprietarul maşinii m-a întrebat câţi bani am în buzunar şi i-am spus suma asta, pe care o aveam pentru alte scopuri. Mi-a zis, dă-i încoace şi ia-o. Mă mai costă vreo 3.000 de lei înmatricularea, dar m-am ales cu o maşină foarte frumoasă”, ne-a declarat Cristi Minea, unul dintre vizitatorii frecvenţi ai talciocului.


În prezent, preţul autoturismelor din talciocul buzoian a scăzut cu 20, chiar 30 de procente, într-un singur an, după cum o spun samsarii care vin în târg de ani buni. Chiar şi aşa, comerţul cu autoturisme second-hand stagnează.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite