Buzău: Criză de sânge din grupe rare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stocul de sânge insuficient din grupele rare, zero negativ, B negativ şi AB negativ le dă mari bătăi de cap autorităţilor medicale din Buzău.

Reprezentanţii unităţii de recoltare sanguină au raportat o scădere cu 40 la sută a numărului de donator din această categorie.

"Facem un apel la cei care au aceste grupe are de sânge să vină să doneze pentru că există o cerere mare mai ales în perioada de vară şi nu prea mai reuşim să le asigurăm în prezent.. Nu ştim exact care sunt motivele pentru această scădere drastică a donatorilor. Cel mai mult suferă spitalele din Bucureşti, care depind de noi", a declarat Adriana Crăciun, Director al Centrului de Transfuzii din Buzău.

Ultima campanile de success pentru atragerea donatorilor de sânge a avut loc anul trecut de „Ziua Mondială a Donării de Sânge Voluntare şi Neremunerate", când au răspuns apelului peste 1000 de angajaţi ai Ministerului de Interne.

" Dacă această situaţie nu se va schimba vom organiza o nouă campanile pentru completarea stocurilor", a mai spus Adriana Crăciun.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite