"Uzufruct viager", acesta este posibilul mobil al crimei din Pietroasele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 43 de ani, din localitatea buzoiană Pietroasele, a fost găsit decedat în propria casă, zăcând într-o baltă de sânge. Cel mai probabil, acesta a fost omorât în bătaie de un prieten de pahar, pe care victima îl găzduia de ceva vreme într-una din încăperile locuinţei.

De dimineaţă, vânzătorii unui magazin din centrul comunei s-au trezit la uşă cu un cunoscut vagabond al satului, poreclit „Făcăleţ”, care le-a spus că şi-ar fi omorât partenerul de pahar, un alt localnic cam de aceeaşi condiţie socială, în casa căruia se pripăşise. Imediat au fost anunţate ambulanţa şi poliţia.

Primarul comunei a fost anunţat şi el, acesta grăbindu-se să meargă la gospodăria indicată pentru a se convinge de veridicitatea vorbelor lui „Făcăleţ”. „Am ajuns printre primii la casa lui Daniel Jiganie, un bărbat abandonat de familie pentru că o dăduse rău pe băutură. L-am găsit cu faţa plină de sânge, pieptul plin de vânătăi, semne, cred, ale unei altercaţii. Nu murise de mult, pentru că era cald”, ne-a declarat Cornel Enache, primarul comunei Pietroasele.

Potrivit acestuia, „Făcăleţ” le-ar fi spus celor de la magazin că îşi aminteşte doar de bătaie, dar nu şi amănunte despre cum l-a omorât pe Daniel. Presupusul ucigaş a ajuns între timp pe mâinile anchetatorilor, care încearcă să stabileacă filmul evenimentelor de peste noapte. Nu se ştie deocamdată decât că cei doi locuiau împreună de ceva vreme, după ce proprietarul casei, Daniel Jiganie, zis „Pinguinul”, în vârstă de 43 de ani, a fost abandonat de familie. Soţia lui şi cei doi copii au plecat în urmă cu cinci ani în Belgia.

Crima din casa lui Jiganie le dă motive sătenilor să facă diverse speculaţii. Spun despre principalul suspect, „Făcăleţ”, că este un om plăpând, bolnav de plămâni, care „nu a fost în stare să omoare nici o găină”.

Un argument pentru cârcotaşii satului este şi faptul că Daniel Jiganie încheiase cu cineva un act de vânzare cumpărare, pentru casă, cu o clauză prin care contractul urma să intre în vigoare abia după decesul proprietarului. „După ce familia a plecat în străinătate, Daniel a încheiat un act de vânzare-cumpărare pentru casa moştenită de la părinţii lui, cu uzufruct viager. Unii cred că ucigaşul ar fi fost pus de cineva, dar eu cred că de la băutură a pornit totul”, ne-a spus primarul din Pietroasele.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite