Buzău: Crescătorii de animale vor subvenţii şi o bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciobanii şi crescătorii de bovine din Buzău se aşteaptă să aibă cea mai grea iarnă din ultmii ani, din cauza sistării subvenţiilor şi a refuzului băncilor de a credita agricultori şi zootehnişti.

Sindicatul crescătorilor de bovine. Anul ăsta suntem mai viciaţi ca oricând, pentru nu se mai acordă nicio subvenţie pe cap de animal şi se spune că abia acum se notifică spre Bruxelles această problemă. Ni s-a luat subvenţia pe calitatea laptelui plus că finanţările europene sunt greu de accesat din diverse motive”, declară Florin Andrei, liderul Sindicatului Crescătorilor de Bovine.

Crescătorii de animale sunt supăraţi că băncile nu le acordă credite şi vor o bancă a lor. „Dacă accesam un program pentru o cârciumă, se aproba, pe când pentru noi, nimic, pentru că băncile nu au încredere în noi, să accesăm programe”, spune Victoraş Ghizdeanu, din Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Caprine.

„Am 300 de oi şi e foarte greu să le mai cresc. Acum e mirişte dar mai târziu, în iarnă, nu o să mai avem mâncare pentru animale, tain când fată. Cu ce să mai fac mielul mare? Brânza nu ai cui să i-o vinzi, nimic, nimic nu merge în ţara asta”, declară Ion Mihalache, cioban din Valea Râmnicului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite