Buzau: Cosmetizarea parcului Hasdeu costă 150.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile finalizează campania de refacere a parcurilor mari din oraş, începută acum patru ani cu parcul Crâng. Acum se fac ample lucrări de modernizare în parcul Hasdeu. Se renunţă la aleile de asfalt în favoarea pavajului şi se pun băncuţe noi.

Parcurile Buzăului au căpătat în ultimii ani un aspect mult mai atrăgător iar aleile lor încep să fie din ce în ce mai populate. E o plăcere să te plimbi pe aleile pavate în diverse culori, printre flori şi verdeaţă, spun oamenii. Campania de reabilitare a parcurilor din oraş este unul dintre proiectele, nu foarte multe, apreciate unanim de buzoieni.

„Acum câţiva ani nici nu aveam curaj să merg prin Crâng, fiindcă era întuneric. Acum e o plăcere să te prindă un pic seara, cu nepoţelul de mână şi să respiri aer curat”, spune Marcel Coroian, pensionar.

Autorităţile au început să investească în parcurile oraşului la începutul anului 2006. „S-a început cu Parcul Crâng, care este emblematic pentru municipiu. S-au pavat alei, a fost reamenajată zona şahiştilor, s-au refăcut peluzele, cele trei statui au fost prevăzute cu reflectoare iar iluminatul public a fost reparat. Lucrările s-au derulat din 2006 până în 2008”, spune Constantin Ionescu, fost viceprimar al Buzăului.

Ulterior, primăria a investit sume cuprinse între 100.000 şi 200.000 în modernizarea altor cinci parcuri: rondul Titulescu, Parcul Romanţei, spaţiul verde din faţa Prefecturii, Parcul Sfinţii Îngeri şi Parcul din spatele Palatului Comunal.

Zilele acestea, zeci de lucrători de la societatea Urbis Serv, aflată în subordinea Primăriei, lucrează intens la modernizarea parcului B.P.Hasdeu. „Am început să refacem spaţiul verde din faţa liceului după care am traversat în parcul mare. Am plantat arbori, arbuşti şi flori, schimbăm asfaltul de pe alei cu pavele colorate, vom monta 20 de băncuţe şi câteva pergole pentru plante agăţătoare. Investiţia se ridică la 150.000 de lei”, declară Gabriel Baltă, director tehnic în Primărie. Lucrările vor fi încheiate până la sfârşitul lunii septembrie.

Parcurile au şi internet gratuit

Din această primăvară, parcurile Sfinţii Îngeri şi B.P.Hasdeu se află în raza de acoperire a unor hot-spoturi înfiinţate cu fonduri de la Primărie. Cei care vin cu laptopul în cele două parcuri se pot conecta gratuit la internet, hot-spoturi-le asigurând o viteză de conectare de până la 54 Mbps. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite