Buzău: Copiii, scut pentru părinţii cerşetori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi ţănci murdari şi îmbrăcaţi sumar participă la cerşit cu mama lor
Doi ţănci murdari şi îmbrăcaţi sumar participă la cerşit cu mama lor

Goana după un ban scos în plus fără eforturi prea mari îi face pe părinţii „măcinaţi de griji” să-şi scoată în stradă la produs fără niciun fel de scrupule chiar şi copii minori pe care îi au în întreţinere.

Aleea de lângă biserica „Sfinţii Îngeri” din centrul municipiului Buzău şi-a creat în ultimii ani o bună reputaţie printre cei care întind mâna.

Cerşetorii apreciază vadul bun şi generozitatea buzoienilor care tranzitează zona dar se plâng că liniştea lor le este deranjată când şi când de poliţiştii comunitari care îi iau la goană şi le dau peste cap mica afacere. „Ieşim şi noi să facem un bănuţ că n-avem ce mânca. I-am luat şi pe-ăştia mici că n-am cu cine să-i las. Cel mic are 5 ani iar fata mai mare are 10 ani. Mai vin poliţiştii ăştia de ne izgonesc şi de-aia nu producem prea mult. Ce să facem dacă n-avem nici de unele” spune Mioara o femeie trasă de mâneci de doi ţănci murdari şi îmbrăcaţi sumar.

Problema este arhicunoscută de autorităţi dar din nefericire nu  prea există leac pentru năravul unor oameni lipsiţi de morală şi de educaţie.

Chiar dacă ne-am obişnuit cu ei în peisajul cotidian nu putem să rămânem indiferenţi la umilinţa la care sunt împinşi cei care reprezintă viitorul societăţii. „Sunt organe competente care ne sesizează. Undeva în spate aceşti copii au un adult care supravegează activitatea lor. Majoritatea copiilor sunt trimisi de cineva la cerşit. Rugăm cetăţenii să sesizeze instituţia noastră la un număr de telefon gratuit când întâlnesc astfel de cazuri sociale cu minori. Noi avem la nivel de judeţ o linie telefonică care funcţionează şapte zile din şapte la numărul unic 0800800203. Aici şi la numărul de urgenţă 112 pot fi reclamate şi problemele de acest gen” a declarat reprezentantul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Melania Mayercsik.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite