Buzău: Consolidarea podului lui Saligny, anunţată pentru această primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe podul de la Vadu Paşii circulă doar pietonii
Pe podul de la Vadu Paşii circulă doar pietonii

Veşti bune dinspre Ministerul Transporturilor: reabilitarea podului care leagă municipiul Buzău de comuna Vadu Paşii este prinsă în bugetul de investiţii pe anul acesta. Pentru că vestea a ajuns pe filieră politică, mulţi dintre localnici cred că sunt simple vorbe.

Din 2005 de la inundaţii, podul a fost închis definitiv traficului auto şi doar la picior a mai putut fi traversat.

Podul a fost analizat chiar de ministrul transporturilor

În mai 2009, ministrul Radu Berceanu, a fost la Buzău ca să vadă personal cum poate ajuta la refacerea podului construit de Anghel Saligny. Preluarea lui în administrarea Ministerului Transporturilor a fost soluţia propusă atunci de Berceanu.  “Ne-am conformat în vară şi am cedat podul la minister. Am avut şi noi o expertiză care indica investiţii de 8 până la 12.000.000 de euro. Niciodată nu am fi avut aceşti bani”, a mărturisit primarul din Vadu Paşii, Ion Grama.

Potrivit parlamentarilor buzoieni, Ministerul Transporturilor are în plan începerea lucrărilor la pod, în primăvara acestui an. “Fiind monument istoric, proiectul va trebui să păstreze măcar o parte dintre elementele originale concepute de Saligny. Partea superioară va fi refăcută însă complet”, ne-a declarat inginerul Viorel Constantinescu, senator.

Sătenii din Vadu Paşii sunt sceptici

Majoritatea sătenilor sunt sceptici şi spun că s-au săturat de vorbele politicienilor. “Chiar dacă ai maşină, preferi să mergi pe jos şi doi km, decât să ocoleşti zilnic zece km prin Mărăcineni. Ar fi bine să se poată trece din nou cu maşina dar nu prea îmi vine să cred că se vor apuca de treabă”, ne-a spus Rică Stanciu, din Vadu Paşii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite