Buzău: Consilierii judeţeni din PDL vor boicota şedinţa pentru organizarea Referendumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni din partea PDL au anunţat în această după-amiază decizia de a lipsi de la şedinţa extraordinară, de miercuri, în care se va pune în discuţie hotărârea de organizare a referendumului pentru consultarea populaţiei privind desfiinţarea judeţului Buzău.

Liderul organizaţiei municipale a declarat într-o conferinţă de presă că sunt cel puţin două argumente care îi determină pe cei 11 consilieri judeţeni să lipsească de la şedinţă. "În primul rând, consiliul judeţean nu este îndreptăţit, din punct de vedere al legii, să organizeze referendum local pentru o problemă naţională, cum este refacerea graniţelor judeţelor, şi în al doilea rând, anunţul privinfd convocarea consilierilor în şedinţă extraordinară a venit doar cu o zi înainte, nu cu trei", a declarat Liviu Mocanu, preşedintele organizaţiei municipale PDL Buzău.

Buzoienii vor afla mâine dacă vor avea referendum pe 17 iulie şi cel mai probabil lipsa celor 11 consilieri democrat-liberali nu va stopa demersul iniţiat de ceilalţi 22 de consilieri ai Uniunii Social Liberale. Prefectul va ataca însă hotărârea în contencios administrativ, dacă ea va trece de vot.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite