Condamnaţi să moară în blocul cu bulină roşie! Blocul 41 din cartierul Micro 14 s-ar putea prăbuşi la primul cutremur puternic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 25 de ani de luptă cu autorităţile şi zeci de procese în instanţă, cei din blocul 41 încă aşteaptă ziua consolidării imobilului. Autorităţile nu dau doi bani pe vieţile celor peste 200 de buzoieni care stau în acest bloc din Micro 14. De peste două decenii nu s-a făcut absolut nimic pentru consolidarea clădirii din clasa I de risc seismic.

Povestea acestui bloc, afectat puternic la seismul din 1986 în urma unor vicii de execuţie, este oarecum diferită faţă de alte imobile din Buzău aflate în aceeaşi situaţie, marcate cu bulină roşie. Asta pentru că locuitorii bloculul 41 aşteaptă ca societatea, care a construit cu erori imobilul, să-l şi consolideze, mai ales că există şi o hotărâre judecătorească în acest sens, care obligă firma de construcţii.

„Avem o hotărâre judecătorească favorabilă în acest sens din 1995, care obligă firma Concas să consolideze blocul, dar şefii acestei societăţi ne-au tot amăgit. Întâi ne-au zis să plecam din bloc, că ei ne fac consolidarea cu condiţia să lăsăm apartamentele goale, iar apoi s-au răzgândit. De la Primărie n-am primit decât promisiuni de 20 de ani încoace. Ne promit marea cu sarea dar pe banii nostri, deşi era obligatia lor să consolideze acest bloc”, a declarat Gheorghe Bălăşoiu preşedintele asociaţiei de proprietari din acest bloc.

Constructorul nu se consideră responsabil

Deşi societatea Concas Buzău, care a preluat activele şi pasivele fostei companii de stat Constructorul,  este obligată printr-o hotărâre judecătorească să consolideze acest imobil, patronul  firmei spune acum că nu are nicio obligaţie.

„E o problema complicată care trenează de pe vremea lui Ceauşescu şi în care eu consider că firma noastră nu are nicio responsibiltate. Unii dintre locatari au primit imobile în alt bloc de pe vremea lui Ceauşescu şi cred că acum vor să aibă toţi câte două case. Oricum, eu nu ştiu nimic despre vreo hotărâre judecătorească”, a declarat Ionel Gagu, patronul firmei Concas.

Citeşte amănunte în săptămânalul „ads Buzău”, care se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, la preţul unic de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite